top

Sognecenter på vej og velkommen til Mads

Illustration: NORD Architects

Sognecenter på vej og velkommen til Mads

Det nye Brønshøj Sognecenter kommer til at ligge som et indbydende og centralt omdrejningspunkt ved den smukke kirke fra 1186 og præstegården. BNS bygger fra nytår og forberedelserne er så småt i gang.

Brønshøj Sognecenter skal huse Brønshøj Sogns menighedsråd og de lokale FDF-spejdere samt danne ramme om kirkens mange aktiviteter i øvrigt.

Det er NORD Architects, der står bag bygningen, som er tegnet, så den danner et fysisk bindeled mellem Brønshøj Kirke og Brønshøj Torv. Sognecenteret skal være et kulturelt og socialt omdrejningspunkt for kirkens mange aktiviteter og give brugere og besøgende tidssvarende faciliteter. Sognecenteret opføres så udsynet til den unikke Brønshøj Kirke bevares. Kirken har Københavns ældste murværk og dens position ved torvet og midt i sognet vil blive styrket af den nye bygning, som inviterer ind og samtidig åbner op til området. 
 

B. Nygaard Sørensen A/S i gang med forberedelserne

Det er B. Nygaard Sørensen A/S' afdelingschef Hans Erik Jensen, som står i spidsen for byggeriet af det nye sognecenter. Han henter Tim Milo ind som projektleder på hovedentreprisen efter færdiggørelsen af Christen Hus i Carlsberg Byen.

Tim Milo får selskab af byggeleder Mads Torstholm Larsen, som netop er blevet ansat hos B. Nygaard Sørensen A/S. Mads glæder sig:

'Det er spændende, fordi det er første gang, jeg er med til at starte en sag op. At være med fra start giver nogle muligheder for at sætte sit eget præg for eksempel på arbejdsgangene derude - og vi kan lave et godt set-up fra start.'

Mads Torstholm Larsen

Fremme venter et varmt og imødekommende sognecenter

Bygningen opføres i beton- og massivtræselementer. Den buede facade afsluttes med trælistebeklædning/trælameller, som giver huset det tilsigtede varme og imødekommende udtryk.

Det varer lidt endnu, før sognecenteret inviterer indenfor til aktiviteter og samvær: Det skal stå færdigt til februar 2019. Men kommer man gennem området ved kirken her efter nytår, vil Tim Milo og Mads Torstholm Larsen være at finde på pladsen: I gang med virkeliggørelsen af drømmene og finere rammer for aktiviteterne i Brønshøj Sogn.

Illustration: NORD Architects