top

Visualisering: Gefion Group

Hans Knudsens Plads 1A — København Ø

Totalentreprise
Bygherre: K/S GG 6 c/o Gefion Group Ejendomsudvikling K/S
Rådgivere: KANT Arkitekter A/S / Hundsbæk & Henriksen A/S
86,5 mio. ekskl. moms
5.225 m2
Maj 2018 — juni 2020

Hans Knudsens Plads 1A ligger på Østerbro i den nordøstlige del af København. Bygningen er placeret ved siden af det store højhus ’Kollektivhuset’, der skærmer for det meste af trafikstøjen fra Lyngbyvejen.

I stueetagen i den eksisterende bygning på 3 etager indrettes der hotellejligheder. Der opføres yderligere 4 etager oven på de eksisterende 3 og på 1-6. sal indrettes der ungdomsboliger. Der etableres to solterrasser, som vil indgå som fællesfaciliteter til ungdomsboligerne.

Nordvestfacaden vender ud mod togbanen, men er adskilt med et grønt bælte af træer og buske.
Sydøstfacaden vender ud mod gårdspladsen, der bliver indrettet som en grøn opholdsplads.

Tilbygningen udføres i en bronzeanodiseret aluminiumsplade. Første etage udføres dog i glas for at markere overgangen fra den eksisterende bygning til den nye tilbygning. De øverste 3 etager fremstår derved som et samlet volumen placeret oven på den eksisterende bygning.

Visualisering: Gefion Group

Visualisering: Gefion Group