top

DGNB er også hensynet til beboerne undervejs på byggeriet Boliv


 

 

DGNB er også hensynet til beboerne undervejs på byggeriet Boliv

På byggeprojektet Boliv er det ikke kun materialerne, der skal leve op til bæredygtighedskrav, men også hensynet til de skrøbelige beboere undervejs i byggeprocessen er der fokus på.

Miljø og klima er kun nogle af de bæredygtighedselementer, som B. Nygaard Sørensen A/S har ansvaret for på Boliv – et plejeboligbyggeri for udviklingshæmmede. Også social ansvarlighed, kommunikation og hensyn til beboerne i selve byggefasen skal sikre projektet den fornemme bæredygtighedscertificering DGNB Guld.

Og det kræver en særlig tilgang og hensyn, når en stor byggeplads fyldt med materialer, maskiner og håndværkere skal fungere i et miljø, som samtidig er hjem for fysisk og psykisk handicappede.

Det fortæller projektleder Stefan Mikkel Nielsen til Magasinet Bæredygtighed, som netop er udkommet som annoncetillæg til Licitationen:”

Det er en særlig udfordring at arbejde på dette projekt og derfor underviser vi håndværkerne i, hvordan de skal håndtere de mennesker, der bor her.”

Det kræver blandt andet særlige krav til skiltning, ekstra tydelige afskærmninger, sikring af adgangsveje, klar og tydelig kommunikation og ikke mindst løbende dialog med beboerne og de ansatte, forklarer Stefan Mikkel Nielsen.

Han fremhæver desuden den store indsats, som hele Boliv-teamet, byggeledelsen og bygherre gør, som er med til at sikre, at byggepladsen fungerer så godt, som den gør.

Læs hele artiklen og mere om Boliv i Magasinet Bæredygtighed.