top

 

 

Brug papir og blyant til lokationsbaseret planlægning

Efter kursus om lokationsbaseret planlægning bliver metoden nu brugt med succes på flere af vores projekter til ugeplanlægning og hovedtidsplan. Og det sker på den helt lavpraktiske måde.

Papir og blyant er det eneste, du skal bruge, hvis du vil skabe overblik over tid og aktiviteter på byggepladsen. Det ved knap halvdelen af funktionærerne i BNS nu, efter de har været på internt kursus i lokationsbaseret planlægning.

Fleksibelt og intuitivt at bruge og nemt at forstå

Og vores proceskoordinator Joachim Skovbogaard, som har stået for kurset, er begejstret:”

Det fede er, at man kan bruge metoden med det samme helt uden alle mulige programmer. På kurset fik vi vist, hvordan man kan skabe værdi med metoden bare ved at bruge papir og blyant. For du kan sagtens gå i gang med at bruge planlægningsværktøjet uden først at lære computerprogrammet. Det er fleksibelt og intuitivt, når man laver det i hånden, og så er det hurtigt at bruge og alle forstår det.”

Lokationsbaseret planlægning – også kendt som cyklogram planlægning – giver en tydelig og overskuelig visning af tid og aktiviteter fordelt på lokationer. På den måde er det hurtigt se, hvilke områder der har høj belastning og samtidig justere og optimere tidsplanen for at sikre et stabilt flow i aktiviteterne.

Anvendes på flere projekter

Der er da også flere af deltagerne på kurset, der er gået direkte tilbage til byggepladsen og er begyndt at bruge den lavpraktiske metode til ugeplanlægning og hovedtidsplan. Det er Joachims håb – og forventning – at den manuelle metode vil blive brugt på endnu flere af BNS’ projekter.

BNS’ mål er at bruge lokationsbaseret planlægning i mere eller mindre omfang på alle vores byggepladser, da det er en metode, der giver overblik med det samme. Den elektroniske metode bruges også allerede på flere af de større byggepladser.

For at få den fulde effekt skal det dog kombineres med Last Planner – en logistisk styringsmetode, der inddrager håndværkerne meget mere, så næste skridt er et uddannelsesforløb med Last Planner. Men indtil da er det bare at gå i gang med den manuelle metode. Og Joachim kommer gerne forbi og giver en intro, hvis der er behov.