top

Illustration: Christensen & Co. Arkitekter

Samprojektering skal få nyt kultur- og idrætshus godt fra start.

Den eksisterende idrætshal i Skævinge skal ombygges og udvides til et multifunktionelt samlingspunkt for kulturliv, sport og forretningsliv. B. Nygaard Sørensen A/S skal stå for byggeriet, som starter med en samprojekteringsfase.

B. Nygaard Sørensen A/S har vundet opførelsen af det nye Skævinge Kultur-, Idræts- og Fritidshus – kaldet SKIF. Men før BNS endeligt overtager projektet skal det nu skrues helt på plads i samprojektering med bygherren Hillerød Kommune og arkitekterne Christensen & Co, som har tegnet projektet, samt Rambøll og 1:1 Landskab.

”Vi er meget glade for at have vundet sagen og vi skal nu i gang med at udarbejde det endelige projektforslag sammen med bygherre og dennes rådgivere. Samprojekteringsfasen er en spændende proces, hvor vi har mulighed for at komme med vores input til projektet og dermed være med til at verificere løsninger og mængder, inden vi overtager den endelige projektering”, fortæller afdelingschef i B. Nygaard Sørensen A/S Tjørn Djurhuus.

Processen er en mulighed for at kvalitetssikre materiale og den skaber tillid mellem parterne.

Tjørn fortsætter: ”Det er derfor både vores og bygherres forventning, at vi på denne måde i fællesskab kan designe et projekt, som er bygbart fra start.”

Hillerød Kommune gennemførte i 2018 en konkurrence om udførelse af om- og tilbygning af Skævinge Kultur, Idræts- og Fritidshus (SKIF). Udbuddet blev vundet af Christensen & Co Arkitekter med Rambøll som ingeniørrådgivning og 1:1 Landskab som landskabsarkitekter.

Ideen bag projektet er, at SKIF skal være et sted, hvor børn og voksne kan spille badminton og håndbold, men også et sted hvor der kan afholdes julemarked, kunstudstillinger og madaftener og hvor fotoklubben eller den lokalhistoriske forening kan mødes.

Projektet er en totalentreprise med en entreprisesum på kr. 23.250.000 mio. Byggeriet går i gang 1. august 2020 og fortsætter 12 måneder frem.

Illustration: Christensen & Co. Arkitekter