top

Kilde: www.rofh.dk - COBE - MVRDV

Højskole bygget af BNS vinder arkitekturpris

Dansk-hollandsk arkitektduo modtager German Design Award 2020 for forvandling af tidligere betonfabrik til kreativ højskole. BNS har stået for byggeriet.

Transformationen af en tidligere fabrikshal til den moderne højskole Roskilde Festival Højskole er gjort med et så godt resultat, at det danske arkitektfirma COBE og hollandske MVRDV, som har tegnet projektet, modtager German Design Award 2020.

Juryens begrundelse for tildeling af prisen:

”Et forfriskende anderledes arkitektonisk valg til en skole, som på smukkeste vis understreger den uformelle undervisningsstil.”

Roskilde Festival Højskolen ligger i den nye bydel Musicon i Roskilde, hvor betonfabrikken Unicon tidligere lå. I en af de gamle produktionshal (Hal 10) er søjler og tagspær blevet genbrugt, mens alt det indvendige er bygget op i boks-i-boks princippet. Højskolebygningen er i to plan med blandt andet en række spændende faglokaler, administration og foredragssal. Boks-i-boks princippet afgrænser funktionerne og danner samtidig forskellige rum og terrasser i mellemrummene. I midten af hallen forbinder ”Mellemrummet”, som det kaldes, aktiviteter og mennesker. Mellemrummets hovedtema er bevægelse, flow og pause.

B. Nygaard Sørensen A/S havde hovedentreprisen på Roskilde Festival Højskole og Bygningsfonden Roskilde Festival Højskole var bygherre. Byggeriet stod færdigt december 2018.

Læs om vinderne af German Design Award her.

Læs også mere om Roskilde Festival Højskole her

Kilde: www.rofh.dk - COBE - MVRDV