top

Illustration: ERIK arkitekter

BNS vinder ny daginstitution i Hillerød

B. Nygaard Sørensen A/S skal bygge ny daginstitution for Hillerød Kommune. Byggeriet skal opføres i CLT og går i gang i starten af 2020.

Med en grund på 10.000 kvadratmeter er der god plads til leg og aktiviteter for de 150 børn, der starter i den nye daginstitution, som B. Nygaard Sørensen A/S skal opføre på Roskildevej i Hillerød. Daginstitutionen er tegnet af ERIK arkitekter med underrådgiverne Øllgaard Rådgivende Ingeniører og Opland Landskab.

”Vi har via vores rammeaftale allerede et godt samarbejde med Hillerød Kommune og glæder os til at komme i gang med endnu en spændende opgave sammen med dem og deres rådgivere”, fortæller afdelingschef Tjørn Djurhuus fra B. Nygaard Sørensen A/S.

Den nye daginstitution får plads til 50 vuggestuebørn og 100 børnehavebørn mellem 0 og seks år. Institutionen opføres med tre familiehuse og et personalehus, hvor hvert familiehus indrettes med en vuggestue og en børnehave. Udformningen af daginstitutionen er en fortolkning af en trelænget bindeværksgård. De bærende elementer i byggeriet skal opføres som CLT, Cross Laminatet Timber. De tre familiehuse og personalehuset er placeret i de tre længer og er adskilt med ”porte”.

”Hos B. Nygaard Sørensen A/S glæder vi os over muligheden for at opføre endnu et byggeri med CLT-elementer som de primære bygningsdele. Det er det 3. projekt inden for de senere år, hvor CLT indgår som en primær bygningsdel. Denne udvikling er i god tråd med de vinde, der blæser i samfundet og passer perfekt ind i vores bæredygtighedspolitik”, uddyber Tjørn Djurhuus.

Institutionen udføres i ét plan og har et samlet areal på 1.550 kvadratmeter.

Projektet er en totalentreprise med en entreprisesum på kr. 42.500.000.

Byggeriet går i gang foråret 2020 og varer 14 måneder.


 

                                                                                     Illustration: ERIK arkitekter

Illustration: ERIK arkitekter